clip_image002

У зв’язку з ростом цін на енергоносії, все більшої популярності зараз набирають альтернативні джерела енергіі, а саме: сонячні електростанції, вітрогенератори, малі гідроелектростанції і т.п.

На державному рівні затверджена довгострокова програма сприяння розвитку альтернативної енергетики як екологічно чистої і безпаливної підгалузі енергетики шляхом встановлення «зеленого» тарифу та оплати електростанціям, які виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії. Нова розподілена енергосистема стане більш захищеною від перевантажень, буде менш залежна від локальних аварій, а також дозволить знизити споживання вуглеводневих енергоносіїв для вироблення електроенергії.

Ми поговоримо про сонячні електростанції. Вони бувають: мережеві, автономні та гібридні.

Мережева сонячна електростанція складається із сонячних панелей та інвертора – це основне обладнання. Сонячна панель — перетворює енергію сонячного світла в електричну і генерує постійну напругу на своїх клемах. Інвертор – це пристрій, який перетворює постійний струм, котрий виробляють сонячні панелі, в змінний, адаптуючи його до нашої мережі. Також в склад сонячної електростанції входять автомати захисту для постійного та змінного струму, кріплення для сонячних панелей, спеціальний сонячний кабель, силовий кабель.

Мережеві фотоелектричні станції працюють лише спільно з мережею загального користування. Установка такої станції дозволить істотно знизити споживання електроенергії в денний час. Також є можливість отримання на таку установку «зеленого тарифу».

Така електростанція може працювати тільки при наявності напруги в зовнішній мережі (якщо немає напруги у зовнішній мережі, то сонячна станція генерувати електроенергію не буде).

Встановивши в себе (в домогосподарстві чи на підприємстві) мережеву сонячну електростанцію, та підключившись до «зеленого» тарифу, Ви отримуєте безкоштовну електричну енергію (в денний час) для покриття потреб Вашого домогосподарства чи підприємства, а також, продаючи надлишки електроенергії в загальну мережу по «зеленому» тарифу (0,18 Євро за 1 кВт – тариф на 2017 рік), Ви отримуєте кожного місяця додатковий дохід.

Згідно із законодавством про «зелений» тариф, для домашніх господарств оплата проводиться за надлишок генеруючої електроенергії в кінці кожного місяця. Тобто за кількість виробленої електроенергії за мінусом спожитої.

clip_image004

З листопада 2015 року, на законодавчому рівні дозволено встановлювати в приватних домогосподарствах сонячні електростанції потужністю до 30 кВт.

Монтаж сонячних електростанцій дозволено на дахах, фасадах або на конструкціях, розташованих на ґрунті.

Одразу хочемо зауважити, що ніяких дозволів органів місцевого самоврядування, пожежних, санітарних, архітектурних та інших інстанцій НЕ потрібно.

Вам закон дозволяє в своєму домогосподарстві, навіть без узгодження із сусідами встановити сонячну електростанцію, виробляти сонячну енергію, споживати її для власних потреб, а залишки не спожитої енергії продавати в загальну електричну мережу по спеціальному «зеленому» тарифу.

Ліцензія вам не потрібна і оформлюватися приватним підприємцем також не потрібно.

Отже, якщо ви вирішили заробляти на продажу «зеленої» електроенергії, то Вам доведеться зробити наступні кроки:

clip_image006

                Для юридичних осіб процедура підключення до «зеленого» тарифу дещо інша.

Замовте свою фотоелектричну станцію, а наші фахівці безкоштовно допоможуть Вам підібрати обладнання, зроблять розрахунок електростанції і пояснять, як підключити її до «зеленого» тарифу.

Нехай сонце приносить Вам прибуток!

Мережева ел.станція-0,25kW

Мережева ел.станція-3kW

Мережева ел.станція-5kW

Мережева ел.станція-10kW

Мережева ел.станція-20kW

Мережева ел.станція-30kW

Мережева ел.станція-50kW

Мережева ел.станція- 100kW

* В комерційних пропозиціях ціни вказані орієнтовно. У зв’язку з частою зміною цін на обладнання, будь ласка, уточнюйте вартість електростанції. 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *